''Koeman vond dat Feyenoord klasse moest uitstralen''

''Koeman vond dat Feyenoord klasse moest uitstralen''

Ronald Koeman debuteerde vrijdag als bondscoach van het Nederlands elftal. De oud-trainer van Feyenoord moet Oranje weer in goed vaarwater brengen. Ruben Schaken, die met de oefenmeester samenwerkte bij de Rotterdamse club, is erg te spreken over Koeman.

"Hij was onze godfather", zegt Schaken in gesprek met De Volkskrant. "Hij behandelde iedereen gelijk. Ook de aanvoerder kreeg op zijn kop. Ook de reserves kregen alle aandacht. Daar ging hij op de dag na een wedstrijd zelf mee aan de slag."

"Hij organiseerde teamuitjes naar chique tenten, de Harbour Club en zo. Hij vond dat Feyenoord klasse moest uitstralen. Hij droeg ook mooie kleding, reed een Porsche Panamera. Maar bij die etentjes was hij dan wel de gezellige gangmaker."

Koeman vond discipline erg belangrijk. "We moesten bijvoorbeeld samen ontbijten. Ik baalde ervan, moest mijn wekker om zes uur zetten. Maar voor zijn komst kwamen we pas vlak voor de training met lege magen op de club. Hij maakte ons professioneler, saamhoriger, fitter, maar zei ook na een goede reeks: jongens, neem vanavond een drankje, morgen zijn jullie vrij.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties