Van Hooijdonk: ''Dit verwacht je van een degradatiekandidaat''

Van Hooijdonk: ''Dit verwacht je van een degradatiekandidaat''

Een dag na de verloren Klassieker heerst er veel kritiek op Feyenoord. De Rotterdammers zijn nu definitief afgehaakt voor het landskampioenschap en moeten nu vol voor de beker gaan. Pierre van Hooijdonk begrijpt niet dat Giovanni van Bronckhorst zijn ploeg zo defensief liet voetballen en loerde op een uitbraak.

"Misschien was het wel angst? Het was wachten op een goal van Ajax,'' zegt Van Hooijdonk in Studio Voetbal. De afwachtende tactiek van Van Bronckhorst valt niet goed bij de oud-voetballer. ''Dit verwacht je van een degradatiekandidaat, maar niet van Feyenoord. Thuis kan je Ajax wel onder druk zetten en 70, 80 kilometer met de bus en dan pas je een tegenovergestelde tactiek toe?"

Nicolai Jørgensen speelde vanaf minuut één een verloren wedstrijd. De spits stond voorin op een eiland en behaalde uiteindelijk een rode kaart. "Die frustratie loopt op. En op een gegeven moment eigen je jezelf zo'n tackle toe. Het kan gewoon niet als je geel hebt, maar er zat een hoop frustratie in. Je vermoordt als team je eigen spits."

Pierre van Hooijdonk heeft meerdere malen een aanvaring gehad met Robin van Persie, maar hoopt dat hij gaat slagen in De Kuip. "Ik kan niet vaak genoeg zeggen dat ik een liefhebber ben van de voetballer Van Persie. Een kunstschilder onder de voetballers, het ziet er geweldig uit. Hij laat dingen zien waar ik van kan genieten."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties