''Toen zag ik ook de echte Tyrell: onbevangen en met branie''

''Toen zag ik ook de echte Tyrell: onbevangen en met branie''

De blessures van Ridgeciano Haps en Miquel Nelom betekenden de laatste twee wedstrijden een basisplaats voor Tyrell Malacia. De achttienjarige linksback die doorstroomde uit de jeugdopleiding van Feyenoord maakt een goede eerste indruk. Voor Damien Hertog, die als hoofd jeugdopleidingen en trainer van Feyenoord O19 met Malacia werkte, komt dit niet als een verrassing.

"Ik verwachtte wel dat hij het eerste zou halen, ja", zegt Hertog in gesprek met de NOS. "Hij heeft veel kwaliteiten, een talentvolle speler met een goede mentaliteit. Het is echt een winnaar, dat hoort ook bij talent."

Ook Hertog ziet dat Malacia twee goede eerste wedstrijden in Feyenoord 1 speelde. "Daar ben ik wel trots op. Hij doet het ook slim, bij ons liep hij te pas en te onpas naar voren. In het eerste speelt hij wel iets meer op zeker, maar tegen Napoli zag ik ook de echte Tyrell. Onbevangen en met branie: de jongen uit Rotterdam-Zuid."

Toch zal Malacia als Haps en Nelom weer fit zijn een zware concurrentiestrijd tegemoet gaan. "Die hebben wellicht ook veel krediet. Een jeugdspeler begrijpt dat ook echt wel. Je moet gewoon heel goed zijn om in het eerste van Feyenoord te spelen. Tyrell is een echte winnaar, hij loopt nooit de kantjes er vanaf. Hij wil de trainer niet teleurstellen en vooral zichzelf niet. Dat is misschien nog wel het belangrijkste."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties