Ochtendjournaal: Angstig Feyenoord valt hard door de mand

Ochtendjournaal: Angstig Feyenoord valt hard door de mand

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de nederlaag tegen Ajax (1-4) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

De ochtendkranten schreven veelal over het slechte niveau van de eerste Klassieker van het huidige Eredivisie-seizoen. Zo ook De Volkskrant. Het medium schreef dat de totale onrust en stuurloosheid van het huidige Nederlandse voetbal zichtbaar was tijdens Feyenoord - Ajax. De dragende spelers van Feyenoord bleven de gehele wedstrijd onder hun niveau waardoor de geflatteerde overwinning van Ajax terecht werd bevonden.

Ook Trouw zag veel Feyenoorders tegen de aartsrivaal door de mand vallen. Zo schreef het medium dat buitenspelers Steven Berghuis en Jean-Paul Boëtius ‘geen vleugelspitsen voor grotere wedstrijden’. Ook Jens Toornstra en Tonny Vilhena maakten geen goede indruk. Giovanni van Bronckhorst heeft hierdoor weinig houvast op een stijgende lijn.

Het Algemeen Dagblad trekt de vergelijking tussen het Feyenoord dat in mei kampioen werd en het team dat zondag ten onder ging. De Rotterdammers gingen zondag ‘zoals vanouds’ over de knie bij Ajax. Het medium schrijft dat de bejubelde kampioensploeg van Van Bronckhorst totaal ontmanteld is. Ook de onverzettelijkheid van het team van vorig jaar was nauwelijks zichtbaar. Feyenoord oogde vooral angstig.

Feyenoord moet de nederlaag van zondag snel vergeten en het vizier richten op de toekomst en een snel herstel in de competitie, zo schrijft De Telegraaf. De bekerwedstrijd tegen amateurclub AVV Swift van komende woensdag is ’een wassen neus’. In de Champions League moet de ploeg van Giovanni van Bronckhorst proberen de reputatie van het Nederlands voetbal niet verder te laten afbrokkelen.

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties