Jamaicaan brengt opvallende Feyenoord-hit uit

Jamaicaan brengt opvallende Feyenoord-hit uit

Feyenoord kroonde zich begin mei tot kampioen van Nederland. Het succesvolle seizoen van de Rotterdamse club leverde een hoop nieuwe Feyenoord-nummers op. Zo zongen buschauffeurs van de RET het nummer ‘Mijn Feyenoord’, bracht Paul de Munnik ‘Geen club als Feyenoord’ uit en Brigitte Kaandorp ‘Feyenoord gaat nooit verloren’.

Niet alleen in Nederland werden nieuwe Feyenoord-nummers geschreven. Ook in Jamaica. Ian Dyer, bekend als Mr. Easy in het dancehall-genre, herschreef zijn eerder geschreven nummer ‘Gone A Lead’ om tot een Feyenoord-versie. “Ik werk regelmatig samen met een Nederlandse DJ, die groot fan is van Feyenoord”, begint hij tegenover FR12.nl. “Hij vroeg mij of ik de single kon omtoveren tot een nummer voor de komende kampioen van Nederland.”

“Het muziekgenre dancehall is een soort uptempo reggae, wat tegenwoordig meer neigt naar rap en R&B”, voegt Michiel ter Haar, de Nederlandse DJ die bekend is als DJ Kaas, toe. “Je kan denken aan een artiest als Sean Paul. Alle Feyenoord-nummers zijn een beetje volks, ik vond dit een mooi moment om een dancehall-nummer over Feyenoord uit te brengen. Ik denk dat het een grote groep supporters en Rotterdammers zal aanspreken, hartstikke leuk natuurlijk.”

“Het originele nummer gaat over een dansende dame, die de beste van de nachtclub is. De eerste versie hadden we rond de wedstrijd tegen Excelsior af, die klonk al super. Helaas verloor Feyenoord, maar we hadden daardoor nog wel even de tijd om het nummer te perfectioneren. Toen Feyenoord een week later kampioen werd, was het nummer helemaal af.”

“Ik kende de club wel, maar niet heel goed”, vervolgt Dyer. “Een aantal Feyenoorders kende ik, zoals Dirk Kuyt en Giovanni van Bronckhorst. Zij gaven mij de inspiratie om dit nummer te schrijven. In het nummer zing ik over PSV en Ajax die het volgend jaar maar nog eens moeten proberen, Kuyt die overal scoort en natuurlijk de succestrainer. Ik kreeg veel positieve reacties vanuit Nederland, mooi om te zien. Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als ik hem tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam ten gehore kan brengen, haha.”

Lekker nummer? Klik hier om het ‘Feyenoord Gone a Lead’ gratis te downloaden.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties