Sparta-verdediger Breuer: ''We zijn afgeslacht''

Promovendus Sparta Rotterdam leed in De Kuip de grootste nederlaag van dit Eredivisie-seizoen (6-1). Feyenoord was oppermachtig en leidde de opponent uit Rotterdam-West naar de slachtbank. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was vooral in de tweede helft op dreef.

''Na rust hoopten we de 2-1 te maken,'' zei routinier Michel Breuer tegen Fox Sports. ''Dan wordt het 3-0 en is het de bedoeling dat je niet wordt afgeslacht. Maar dat gebeurde wel. Na de 3-0 vielen we uit elkaar, werden we slordig en werden we afgemaakt.''

Pastoor zag de wedstrijd in De Kuip als een goed leermoment. ''Behalve Breuer moeten de meeste spelers wennen aan dit niveau en aan het spelen in dit stadion,'' zei Pastoor. Behoudens de twee doelpunten die Feyenoord voor rust maakte, vond Pastoor dat Sparta de eerste helft goed meedeed. ''Wat hebben we via het reguliere spel te vrezen gehad? Dat was eigenlijk niet zoveel.''

Sparta-doelman Roy Kortsmit had een lastige middag in De Kuip. "Je krijgt er zes tegen. Dat is veel. Voor een keeper is dat niet leuk. We hebben niet goed genoeg verdedigd. Feyenoord kreeg in de tweede helft ook de kansen om er zoveel te maken. Dat is zonde, want in de eerste helft creëerden ze niet echt uitgespeelde kansen," zegt Korstmit in gespek met RTV Rijnmond.