Van der Heijden: ''Niet bang voor welke Pogba dan ook''

Van der Heijden: ''Niet bang voor welke Pogba dan ook''

Feyenoord kruist aanstaande zondag de degens met stadgenoot Sparta. De Rotterdamse derby heeft voor het laatst plaatsgevonden in april 2010. De Spartanen hebben in de zes jaar daarna steeds in de Jupiler League geacteerd, dit maakt de wedstrijd dan ook een stuk bijzonderder, ook omdat er meer sprake is van rivaliteit tussen Feyenoord en Sparta dan met een andere Eredivisionist dat uit Rotterdam komt: Excelsior. Centrumverdediger Jan-Arie van der Heijden kijkt uit naar de wedstrijd.

Alvorens de wedstrijd tegen de stadgenoten gaat beginnen, is het eerst tijd om terug te blikken op de laatste wedstrijd van Feyenoord: FC Utrecht-uit. “Wij hebben het tegen Utrecht niet goed gedaan, dat staat voorop. Mensen van buitenaf denken dat wij minder fel waren in de duels, maar soms konden we ook niet in de duels komen. We hebben in ieder geval geleerd van de fouten die wij maakten in de vorige wedstrijd. Utrecht deed het tactisch gezien erg slim. De volgende keer moet dit ook niet weer gebeuren. We zullen er staan tegen Sparta”, geeft Van der Heijden aan in gesprek met de NOS.

Feyenoord krijgt zondag bovendien weer bezoek van een lid uit de Pogba-familie. De broer van wereldster Paul Pogba speelt namelijk bij Sparta. De bij voorkeur in de spits spelende voetballer, Mathias Pogba, zou weleens tegenover Van der Heijden komen te staan zondag. “Het is altijd leuk om tegen dit soort spelers te spelen, maar het is natuurlijk wel een groot verschil om tussen Paul of Mathias te staan. Ik ben in ieder geval niet bang voor welke Pogba dan ook.”

Door het puntverlies in Utrecht staat Feyenoord in punten gelijk met medekoploper Ajax. Bovendien is de achterstand van PSV op de top-2 gekrompen tot vier punten. De 28-jarige verdediger verwacht dan ook weer een ouderwetse titelstrijd tussen de drie topclubs sinds jaren. “PSV zit er nog kort achter. We zijn nog niet eens op de helft. Alles ligt nog open. Aan het einde van het seizoen worden de prijzen verdeeld. Dan moeten we in topvorm zijn. We staan nog steeds bovenaan hé, tot nu toe heeft niemand het beter gedaan dan wij en dat willen we graag zo houden. Als we ons niveau van het begin van de competitie halen en zondag winnen, dan zijn we goed bezig.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties