El Ahmadi: ''Het is nu aan ons om het weer terug te draaien''

El Ahmadi: ''Het is nu aan ons om het weer terug te draaien''

Bij Sparta leeft de derby van aanstaand weekend enorm. Karim El Ahmadi vertelt in hoeverre dat bij Feyenoord het geval is. "Bij ons ook wel een beetje. Ik heb 'm al eerder gespeeld, maar dat is alweer een tijdje terug. We moeten het wel gewoon als een wedstrijd zien die we moeten winnen. Of dat Nou Sparta is of een andere tegenstander. ''Voor Rotterdam zelf is het natuurlijk supermooi als je van Sparta wint."

RTV Rijnmond vroeg de reserve-aanvoerder waar Feyenoord het meest voor moet uitkijken tegen Sparta. "Ik heb ze tegen PSV gezien en ze gingen niet echt achteruit voetballen of heel verdedigend spelen: ze gingen bij vlagen ook gewoon goed voetballen, dus ze durven wel. We moeten gewoon heel scherp zijn zondag en winnen."

Is het gevoel in de spelersgroep anders, nu de ijzersterke seizoensstart geen gevolg heeft gekregen? "Je zal sowieso fases in een seizoen hebben dat het niet helemaal goed gaat, maar het belangrijkste is dat we niet gaan verliezen. Het is nu aan ons om het weer terug te draaien, de wedstrijden wat gemakkelijker winnen en het ook onszelf niet lastig maken. Tegen Utrecht speelden we natuurlijk niet goed, maar het waren wel goals die we zelf weggaven."

Het vertrouwen is dus niet geslonken? "Nee, totaal niet. Ik denk dat als je de wedstrijden ziet die je gelijk hebt gespeeld: tegen Ajax had je moeten winnen, tegen Heerenveen had je moeten winnen en je speelt gelijk. Het voetbal moet gewoon wat beter. We moeten onszelf niet gek laten maken, gewoon hetzelfde blijven doen en wel keihard werken om die punten binnen te halen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties