Rotterdamse derby 'bijzonder': ''Maar het gaat om punten''

Rotterdamse derby 'bijzonder': ''Maar het gaat om punten''

Feyenoord neemt het aanstaande zondag op tegen Sparta in de tweede ‘Rotterdamse derby’ van het huidige Eredivisie-seizoen. Na jarenlange afwezigheid is de club uit Spangen sinds dit seizoen weer terug in de Eredivisie.

“Bijzonder omdat we tegen de stadgenoot spelen, maar het gaat om de punten” zegt Giovanni van Bronckhorst, trainer van Feyenoord, op de wekelijkse persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond. “Voor ons gewoon is het een duel om drie punten te pakken. Sparta heeft een vast team en ze staan negende. Dat is behoorlijk als je nieuw bent in de competitie. Ze hebben het veel ploegen moeilijk gemaakt en goede uitslagen neergezet, ook tegen PSV.”

“Wij staan nog steeds bovenaan en het gevoel is hetzelfde”, vervolgt hij. “Het is wel een drukke periode. We hebben wat moeite en we spelen niet hetzelfde voetbal als tijdens het begin van het seizoen. We houden vast aan onze speelwijze. Af en toe zullen we iets veranderen, dat ligt ook aan de tegenstander, maar je moet dicht bij jezelf blijven.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties