De Wolf: ''Dit zijn de speciale wedstrijden''

De Wolf: ''Dit zijn de speciale wedstrijden''

Feyenoord speelt zondag in eigen huis tegen stadsgenoot Sparta. De laatste jaren speelde Feyenoord een Rotterdamse stadsderby tegen Excelsior, maar dat is volgens de kenners toch niet hetzelfde als een wedstrijd tegen Sparta.

“Hier heeft iedereen op zitten wachten in Rotterdam, vooral Sparta”, laat John de Wolf, in het verleden bij beide clubs actief, optekenen in De Telegraaf. “Het doet pijn als je Feyenoord tegen Excelsior ziet spelen en zelf in de Jupiler League zit. Dít zijn de speciale wedstrijden.”

Ed de Goey stapte over van Sparta naar Feyenoord en die stap werd hem niet in dank afgenomen. Destijds was Sparta echter nog een topclub. “Natuurlijk wordt het dan even dreigend naar jou toe. Tegenwoordig zal dat makkelijker worden getolereerd en misschien wel gedaan. Blijft Sparta ook de komende vijf jaar in de Eredivisie, dan zal dat sentiment weer veel meer naar boven komen.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties