''Dat moet toch wel een klein beetje zorgen baren''

''Dat moet toch wel een klein beetje zorgen baren''

Feyenoord heeft in de laatste vijf wedstrijden maar een keer gewonnen. Martijn Krabbendam ziet nog geen crisis in het verschiet liggen. "De sfeer valt wel mee, maar iedereen ziet wel dat Feyenoord in een wat mindere periode terecht is gekomen. Logisch ook, alleen is het ook qua voetbal niet zoals Feyenoord het eerder dit seizoen heeft gespeeld en dat moet toch wel een klein beetje zorgen baren. "

De Feyenoord-watcher vertelt verder op VI Radio: "Je ziet dat clubs nu wel door hebben hoe ze Feyenoord kunnen bespelen. Go Ahead Eagles was de eerste die dat voorbeeld gaf en Utrecht daarna. Als Feyenoord onder druk komt te staan, dan hebben ze gewoon moeite om daar met positiespel onderuit te komen. Dat is een probleem van meer jaren en niet alleen van dit jaar."

Sparta weet dank zij de wedstrijden van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles en FC Utrecht ook waar de zwaktes van Feyenoord liggen. "Natuurlijk wordt het lastig voor Sparta in De Kuip, dat is op voorhand voor Feyenoord wel een voordeel, maar Sparta zal zich niet helemaal kansloos achten."

"Zolang je koploper bent, ben je een prooi en wordt er op je gejaagd. Het is het meest zonde dat je een aantal weken geleden de kans had om Ajax op acht punten te zetten en een aantal weken daarna is het gat gedicht: een direct gevolg vanwege het feit dat ze minder zijn gaan voetballen."

"Ik vind ze verdedigend nog steeds wel redelijk stabiel. Uiteindelijk, als je mee wil doen om een kampioenschap, moet je altijd een basis hebben om op terug te vallen en dat is positiespel, goed voetbal en een tactisch plan. Degenen die Feyenoord hebben zien spelen tegen Utrecht moeten toch geschrokken zijn: spelers wisten zich geen raad met de tactiek van Utrecht (4-4-2 in een ruit). Uiteindelijk duurde het lang voordat Feyenoord een antwoord had op de tactiek van Utrecht. Het voetbal bij Feyenoord is nog steeds minder ontwikkeld dan bij PSV en Ajax."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties