Reith mist mini-Klassieker: ''Dat is heel zonde''

Reith mist mini-Klassieker: ''Dat is heel zonde''

Feyenoord O19 neemt het aanstaande zaterdag op De Toekomst op tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. Het vlaggenschip van de Rotterdamse jeugdopleiding staat momenteel op de vierde plaats van de competitie na tien wedstrijden, waar Ajax O19 eerste staat met 30 punten. Boyd Reith, rechtsback van Feyenoord O19, wist vorig jaar met het O17-team met ruime cijfers te winnen in de hoofdstad.

“Het was een aardige pot van ons, haha”, zegt Reith tegenover FR12.nl. “We wonnen daar met 4-1 van Ajax en de uitslag zegt eigenlijk al genoeg. We hadden ze helemaal in de tang, controleerde de wedstrijd en onze ballen ging er makkelijk in. De uitslag had eigenlijk nog wel hoger moeten uitvallen. Het was één van de betere wedstrijden van het seizoen. Als je speelt tegen Ajax weet je dat je tegen een goede ploeg speelt en als je ze dan met zulke cijfers oprolt, is dat altijd lekker. Zeker tegen Ajax.”

“De wedstrijden tegen Ajax zorgen altijd voor iets extra’s. Het is natuurlijk wel de Klassieker. Het voelt misschien ook wel een beetje zoals bij het eerste elftal, maar wel in mindere maten natuurlijk. Ook voor ons zijn zulke wedstrijden één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen", zegt de jongeling, die vorig jaar zijn eerste profcontract tekende.

“Dit is nu mijn zevende seizoen bij Feyenoord en ook bij Ajax spelen sommigen jongens al hun hele jeugd bij die club. Als we ze dan tegenkomen bij het Nederlands elftal is het altijd een beetje dollen over bijvoorbeeld een kampioenschap die wij hebben behaald of over wedstrijden die we van ze wonnen. Dat is altijd wel lachen, al gebeurt het andersom natuurlijk ook.”

De 17-jarige Reith is zaterdag niet van de partij door een blessure aan zijn meniscus, waar hij al enige tijd last van heeft. “Dat is heel zonde”, zegt hij. “De wedstrijden tegen Ajax zijn natuurlijk wedstrijden die je altijd wilt spelen. Ik ga zaterdag wel zeker kijken om de jongens te supporten. Hopelijk nemen we, net als vorig jaar met O17, de punten mee naar huis en wordt het een mooie wedstrijd voor ons.”

Aanstaande zaterdag is het ‘mini-Klassieker’-dag op FR12.nl. Verslaggevers ter plaatse doen vanaf 12.00 uur verslag van de wedstrijden van Feyenoord O17 en Feyenoord O19.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties