De Cijfers: Koning El Ahmadi domineert op het middenveld

De Cijfers: Koning El Ahmadi domineert op het middenveld

Karim El Ahmadi is door de bezoekers van FR12.nl uitgeroepen tot Man of the Match. De middenvelder werd beoordeeld met een 8,2 vanwege zijn uitstekende optreden in de Klassieker. Bilal Basaçikoglu is de enige Feyenoorder met een onvoldoende. De aanvaller ontving een 4,8. De frustraties van de supporters zit hem waarschijnlijk vooral in de opgelegde kans die hij niet verzilverde in de eerste helft.

Hoewel El Ahmadi de grote baas was op het middenveld gingen de complimenten in De Telegraaf vooral naar Rick Karsdorp. ''Voor de manier waarop die jongen heeft gespeeld, kan ik alleen maar mijn petje afnemen'', aldus Harry Lubse, rapporteur voor het Voetballer van het Jaar-klassement.

Voor zijn spel in de topper tegen Ajax werd hij beloond met een 8. ''Hij is enorm gedreven en voetbalt met veel opportunisme in zijn spel,'' vertelt Lubse. ''In balbezit zoekt hij bovendien de aanval op, om ook daar zijn bijdrage te leveren.''

Karsdorp is enorm gegroeid. ''Begin oktober maakte hij zijn debuut voor Oranje in de thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland. Daar speelde hij ook al onbevangen. Wanneer je op dat niveau goed mee kan komen, geeft dat veel vertrouwen. Karsdorp vertaalt dat nu naar zijn eigen ploeg.''

FR12.nl
Jones (6,8); Karsdorp (7,4), Botteghin (7,6), Van der Heijden (6,4), Kongolo (7,5); El Ahmadi (8,2), Kuyt (7,2), Vilhena (6,8); Toornstra (6,2), Jørgensen (6,9), Basaçikoglu (4,8).

Algemeen Dagblad
Jones (6); Karsdorp (6), Botteghin (7), Van der Heijden (6,5), Kongolo (6); El Ahmadi (7,5), Kuyt (6), Vilhena (7); Toornstra (5), Jørgensen (7), Basaçikoglu (5).

Voetbal International
Jones (6); Karsdorp (6), Botteghin (6), Van der Heijden (6), Kongolo (7); El Ahmadi (7,5), Kuyt (6), Vilhena (6,5); Toornstra (6,5), Jørgensen (7), Basaçikoglu (5).

De Telegraaf
Jones (7); Karsdorp (8), Botteghin (7), Van der Heijden (6,5), Kongolo (7); El Ahmadi (7,5), Kuyt (8), Vilhena (7); Toornstra (6,5), Jørgensen (7), Basaçikoglu (6,5).

De Cijfers: Koning El Ahmadi domineert op het middenveld
Lees meer over
Eric Botteghin Jens Toornstra Dirk Kuyt Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties