Ochtendjournaal: Zege op Ajax blijft obsessie

Ochtendjournaal: Zege op Ajax blijft obsessie

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de puntendeling in de Klassieker zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

De Volkskrant heeft kunnen genieten van de Klassieker. “Het bedreven cipierswerk van El Ahmadi, de ziedende sprints van verdediger Kongolo en de intens bejubelde gelijkmaker van Kuyt. Het was toch wel een aardige middag.” Één pareltje (goal Dolberg) in een draafpartij was voldoende voor deze Klassieker, schrijft de krant. Verder getuigt het van klasse dat Feyenoord er toch in slaagde de gelijkmaker te maken in de slotfase, juist omdat het Legioen de achterstand niet kon bekoren en dat overslaat op de spelers.

“Kuyt houdt koppie erbij”, kopt de Telegraaf vanochtend. Feyenoord voelt zich morele winnaar, ondanks lesje in effectiviteit, Ajax is fysiek kapot gespeeld volgens de krant. Veel complimenten voor de ‘ervaren’ mannen van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst: “Dirk Kuyt zorgt voor opluchting bij de lang beteuterd kijkende Feyenoord-fans, die vonden dat Feyenoord voor rust afstand had moeten nemen. Karim El Ahmadi was als een wesp, die 90 minuten lang bleef steken. En Eric Botteghin liet zien dat een 29-jarige in de verdediging als routine geen kwaad kan voor de defensie.”

Het Algemeen Dagblad is lovend over dit Feyenoord en stelt dat de Rotterdammers voor geen enkele tegenstander angst hebben. Feyenoord domineerde in de Klassieker en bewijst dat het een moeilijk te kloppen ploeg is in de Eredivisie. De vier cruciale momenten gaven de krachtsverhouding weer. Waar Ajax aan één kans genoeg had, had Feyenoord er vier nodig om minstens gelijk te maken. Het was dan ook veelzeggend hoe de spelers van Feyenoord na afloop reageerden. Gelaten, geen spoor van opluchting maar teleurstelling. Dit team weet dat het een serieuze gooi kan doen naar de titel.

“Zege op Ajax blijft obsessie”, schrijft het AD verder. Ook een zelfbewust, ervaren Feyenoord kan kalmte niet bewaren om in de Kuip van de eeuwige rivaal te winnen. De krant schrijft dat Feyenoord agressiever en dominanter dan de bleke Amsterdammers waren. Maar de drie grote kansen in de eerste helft hebben drie dingen gemeen: onrust, een vleugje paniek en te wilde schoten. Niet verwonderlijk dat Het Legioen als een waanzinnige mee brult na de gelijkmaker van Kuyt. Al was daar, vijf minuten na het laatste fluitsignaal, toch weer een gevoel van ontnuchtering. Net als ‘Gio’, zit het publiek met een dubbel gevoel. En dat hebben we vaker gehoord de laatste jaren.

Vooraf gewoontegetrouw weer opgeklopt, maar in de ‘Klassieker’ kon gisteren aan weerszijden de vuist niet worden gebald. Trouw schrijft dat Ajax, dankzij het doelpunt van Dolberg, over meer natuurlijke kwaliteit beschikt dat het ‘ervaren’ Feyenoord. De zwakke punten van, de doorgaans perfect tactiek van, trainer Bosz van Ajax vertoont scheurtjes wat niet voldoende werd benut door Feyenoord. De krant schrijft verder dat Van Bronckhorst de 300 % kansen die Feyenoord in de eerste helft kreeg, te ruim zag. “Zoals trainers het daarbij vaker nogal ruim zien, gaan ze er aan voorbij dat kansen voor bepaalde spelers feitelijk nog geen kansen mogen heten.

Lees meer over
Eric Botteghin Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties