Vertrouwen bij Feyenoord: ''Dat is zeker voelbaar''

Vertrouwen bij Feyenoord: ''Dat is zeker voelbaar''

De helft van de groepsfase van de Europa League zit erop, en Feyenoord deelt de eerste plek met Manchester United. In de eigen Kuip werd Zorya Luhansk met 1-0 verslagen. Met RTV Rijnmond blikt rechtsbuiten Jens Toornstra terug op de overwinning.

"In de eerste helft hadden we het overwicht en speelden we best aardig. We hebben een aantal mogelijkheden gehad en deze lijn hebben we in de tweede helft goed doorgetrokken", zegt een tevreden Toornstra. "Na het doelpunt zijn we misschien iets te veel achteruit gelopen, maar uiteindelijk is 1-0 een prima resultaat."

Een groot deel van het succes van dit seizoen is volgens Toornstra te danken aan het vertrouwen dat de spelers in zichzelf en in elkaar hebben. "Dat is zeker voelbaar. Iedereen heeft zelfvertrouwen, en als je dat bij anderen ziet werkt dat door op jezelf. Er bleef vandaag een bepaalde rust in het elftal, ook toen Zorya ging drukken.

Feyenoord heeft met zes punten uit drie wedstrijden een goede start gemaakt in Europa, maar Toornstra wil nog niet te vroeg juichen. "We zijn halverwege. De eerste stappen zijn gezet, maar we zijn er zeker nog niet. De volgende wedstrijd wordt ook een hele belangrijke", besluit Toornstra, doelend op de uitwedstrijd tegen Zorya.

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties