''Het is voor mij een van mijn grootste prestaties ooit''

''Het is voor mij een van mijn grootste prestaties ooit''

De site whoscored.com besteedt speciaal aandacht aan Eric Botteghin: zij zien in hem de rots in de branding die de foutloze competitiestart, en de winst op Manchester United, mogelijk heeft gemaakt. Daarnaast benoemt de site ook de grootse vorm waarin heel Feyenoord steekt.

Uiteraard vroegen ze Botteghin eerst naar de kansen voor het kampioenschap dit seizoen. "Ik heb veel vertrouwen in een goed seizoen. Het team is ongeveer intact gebleven en dat is een belangrijke reden voor deze sterke start."

Dat dit Feyenoord ook sterk genoeg is om op drie fronten mee te strijden is voor Botteghin geen vraag: "Ja, we hebben een zeer sterke groep die op drie fronten kan strijden. Voor ons is geen van de prijzen belangrijker, want we willen ze allemaal winnen."

De verdediger is ook trots op de prestatie tegen Manchester United. "Het was geweldig om een van de grootste clubs ter wereld te verslaan en bovendien 'de nul' te houden. Zeker als je weet hoe sterk zij zijn. Het is voor mij een van mijn grootste prestaties ooit."

Is hij door de Nederlandse voetbalschool ook een betere speler geworden? "Ik heb heel veel geleerd sinds ik in Nederland ben. Het is een fantastische voetbalschool en mijn passing is zeker een van de dingen die ik hier echt verbeterd heb."

Lees meer over
Eric Botteghin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties