Lof voor Karsdorp: ''Je speelt met een extra buitenspeler''

Lof voor Karsdorp: ''Je speelt met een extra buitenspeler''

Rick Karsdorp hoort deze week of hij bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zit. De rechtsback van Feyenoord zat al een bij de wedstrijdselectie van Oranje, maar maakte zijn debuut nog nooit. Als het aan Ronald de Boer, analist van Fox Sports, ligt is Karsdorp de nieuwe rechtsback van het nationale voetbalelftal.

“Karsdorp is in mijn ogen dé moderne back van tegenwoordig, zoals je die graag wilt zien”, zegt De Boer in het Fox Sports-programma Dit was het weekend. “Hij heeft overlap bij Berghuis, snelheid en een pass. Hij gaat maar door en is echt een verademing. Door hem speel je eigenlijk met een extra buitenspeler.”

“Als je praat over goede backs in het buitenland, praat je altijd over backs die goed kunnen aanvallen: Marcelo, Maxwell, Lahm, Alba, Alves, Alaba en Bellerín. In Nederland is Karsdorp ook zo’n speler, net als Willems en Haps. Nu, met Sinkgraven bij Ajax, zouden zij over twee jaar misschien wel de twee nieuwe backs van het Nederlands elftal kunnen zijn.”

Lees meer over
Steven Berghuis Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties