Europa league-tegenstander Fenerbahce wint moeizaam

Europa league-tegenstander Fenerbahce wint moeizaam

Aanstaande donderdag speelt Feyenoord zijn tweede groepswedstrijd tegen Fenerbahce. De ploeg van Dick Advocaat heeft een paar moeizame weken achter de rug, maar boekt vandaag zijn tweede winstpartij op rij. De thuiswedstrijd tegen Gaziantepspor werd met 2-1 gewonnen.

Waar De Kleine Generaal vorig seizoen nog de redder in nood was voor een kwakkelend Feyenoord loopt het dit seizoen anders voor de voormalig bondscoach. Sinds Advocaat aan het roer van de Turkse grootmacht is heeft de ploeg van de eerste zeven wedstrijden, competitie en Europa league, slechts drie keer gewonnen. Vanavond kwam daar een vierde overwinning bij.

Fenerbahce beleefde een zware generale repetitie voor de aankomende thuiswedstrijd tegen de club in vorm: Feyenoord. Jermaine Lens, deze zomer overgekomen van Sunderland, was belangrijk met twee assists. De winnende treffer van Josef de Souza viel pas in de slotfase. Door deze broodnodige overwinning stijgen De Gele Kanaries naar de zevende plaats in de Süper Lig.

Ook in de Europa League heeft Fenerbahce nog geen indruk achtergelaten. In de uitwedstrijd tegen Zorya Luhansk kwam de ploeg uit Istanbul niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Feyenoord blaakt daarentegen van het zelfvertrouwen na de zevende overwinning op rij in de competitie en een onverwachte, maar verdiende winstpartij tegen Manchester United.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties