Van Hanegem: ''Dat moet Gio niet te vaak doen''

Van Hanegem: ''Dat moet Gio niet te vaak doen''

Feyenoord is alleen koploper, maar Willem van Hanegem is toch niet helemaal tevreden. De overwinning op Excelsior kwam vooral tot stand via individuele klasse.

''Maar ik zie in het veldspel toch nog veel te weinig aanknopingspunten die mij vertellen dat als het straks even tegenzit bij Feyenoord, de manier van voetballen uitkomst gaat bieden'', stelt De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem genoot wel van de onvoorspelbaarheid van Steven Berghuis als rechterspits. ''Ik hoorde trainer Giovanni van Bronckhorst een week geleden letterlijk zeggen dat hij Berghuis nooit aan de linkerkant zou gaan opstellen, omdat hij daar niet thuis zou horen. Zeven dagen later stond hij er dus wel.''

Een slechte eigenschap van trainers. ''Net zoals Dirk Kuyt vorig seizoen absoluut geen optie was als nummer 10. Tot Dick Advocaat binnenstapte en Kuyt opeens toch wel een schaduwspits was. A zeggen en B doen, dat moet je als trainer niet te vaak doen, want dan verlies je je geloofwaardigheid bij het publiek, maar ook bij jouw eigen spelers.''

Lees meer over
Steven Berghuis Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties