Dirk Kuyt over Oranje-selectie: ''Opmerkelijk''

Dirk Kuyt over Oranje-selectie: ''Opmerkelijk''

Dirk Kuyt leek deze week een glazen bol te hebben. Eén uur voor de loting van de groepsfase van de Europa Leage sprak de aanvoerder zijn wens uit om in een poule terecht te komen met Manchester United en Fenerbahce.

En zijn verzoek werd beantwoord. ''Heel veel mensen van de club Fenerbahce hebben al gebeld. Ook Turkse journalisten. Als je daar in een heksenketel mag spelen is dat een unieke ervaring die wij goed kunnen gebruiken'', vertelde de 36-jarige voetballer in De Tafel van Kees.

Kuyt nam afscheid van Fenerbahce in een nagenoeg leeg stadion, omdat de club toentertijd niets meer kon winnen. ''En dan blijven de mensen thuis. Ik hoop nu op een vol stadion. Dan kan ik op een goede manier afscheid nemen.''

Voor het Europese seizoen begint, volgt eerst een interlandbreak. Slechts één Feyenoorder zit bij Oranje. ''Opmerkelijk'', stelt Kuyt. ''Wij zijn de ploeg in vorm. Danny Blind lijkt voor vastere spelers te kiezen. Dat is zijn goed recht. Hij lijkt wat minder naar de vorm van de dag te kijken. Karsdorp en Vilhena kloppen echt op de deur. Maar ook Jens Toornstra doet het goed.''

Lees meer over
Jens Toornstra Dirk Kuyt Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties