Kuyt: ''Mensen maken zich drukker over wissel dan ikzelf''

Kuyt: ''Mensen maken zich drukker over wissel dan ikzelf''

Dirk Kuyt speelde vorig seizoen tot maart alle wedstrijden van Feyenoord uit. De aanvoerder van de Rotterdamse club werd in de eerste drie wedstrijden van het seizoen wel vroegtijdig naar de kant gehaald. De wissels leidden vorige week tot veel discussies op televisie en in kranten.

“Ik was best verrast dat mensen zich daar drukker over maakten dan ikzelf”, zegt Kuyt tegenover de NOS. “Ik wil spelen, ja, en een wissel is dan teleurstellend. Ik ben nu 36 jaar en als ik die denkwijze niet meer heb, moet ik stoppen. Ik werd vorige week gewisseld omdat ik niet goed in het spel zat en ik vond het prima. Anderen vonden dat ik boos was om die wissel. Dat hoort erbij als je bij Feyenoord speelt, dan lig je onder een vergrootglas.”

De aanvoerder ziet dat zijn rol anders is dan vorig jaar. “Ik denk dat ik vandaag ook bepalend was, door een assist. Mijn rol is anders want ik speelde toen dichterbij de spits en op het begin op de flanken. Vergeleken met vorig jaar had ik toen drie penalty’s in de eerste weken, maar verder was ik toen ook minder opvallend. Ik ben onderdeel van het team en mensen hebben snel een mening maar ik vind het allemaal wel meevallen.”

Na drie wedstrijden staat Feyenoord op de eerste plaats in de Eredivisie met de maximale score: negen punten. “Soms lijkt het wel eens anders”, zegt Kuyt. “Er wordt vrij negatief over bepaalde dingen gesproken en ook over mij. Ik ben enorm tevreden over dit Feyenoord. Dit is de start die wij ons gewenst hadden.”

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties