Botteghin: ''Ik hoop dat corners een wapen worden''

Eric Botteghin kroonde zich uiteindelijk tot matchwinner in het oefenduel met Valencia. De mandekker kopte de bal na een corner binnen in de laatste minuut van het vriendschappelijke duel: 2-1. Het was niet de eerste keer dat de kopsterke Braziliaan gevaarlijk was voor het doel.

''Ik heb een paar kansen gehad, ja. Maar gelukkig scoor ik dan in de laatste minuut'', aldus Botteghin tegenover RTV Rijnmond. Eén doelpunt van de verdediger werd afgekeurd. ''Ik ging naar de bal een raakte de keeper een beetje. De scheids geeft hem soms wel en soms niet.''

Corners kunnen wellicht een wapen worden dit seizoen. ''Ik hoop van wel. Als ik de ploeg met doelpunten kan helpen, doe ik dat heel graag.'' Volgende week begint het seizoen tegen PSV. ''We gaan met een goed gevoel naar die wedstrijd. Het kan een mooi duel worden.''

Botteghin speelt voorlopig met Terence Kongolo naast zich in het centrum. ''Van Beek, Kongolo of Van der Heijden... We kennen elkaar allemaal. Met wie ik speel, maakt niet veel uit.''