Gio: ''Doelpunt Jorgensen een uit het boekje''

Het goede gevoel dat Giovanni van Bronckhorst overhield aan de eerste weken van de voorbereiding, werd zaterdag versterkt dankzij een 2-1 overwinning op Valencia. De reactie van de trainer:

Eerste helft
Van Bronckhorst: ‘De eerste helft heb ik alles teruggezien in mijn team waar we de afgelopen periode aan hebben gewerkt. We speelden compact en wachtten op onze kans om druk te zetten. Op die momenten zaten we er kort op en gaven we Valencia geen tijd in de opbouw. Dat kan en moet nog beter, maar we zijn op de goede weg.’

Tweede helft
‘De tweede helft van onze kant was iets moeizamer. De krachten vloeiden wat weg, terwijl Valencia met vele wissels juist frisser was en in een hoger tempo kon spelen. Uiteindelijk winnen we de wedstrijd dankzij een doelpunt in de slotseconden. Mede daardoor is het al met al een positieve wedstrijd voor ons, winst telt altijd.’

Johan Cruijff Schaal
‘We hebben de voorbereiding op een goede manier afgesloten, in aanloop naar een mooie wedstrijd. We kunnen volgende week een prijs winnen en daar zullen we vol voor gaan. Het gevoel is nu goed, maar uiteindelijk telt dat niet. We zullen het volgende week moeten laten zien.’

Nicolai Jørgensen
‘Het doelpunt van Nicolai in de eerste helft was er een uit het boekje. De aanval begon op rechts, eindigde op links en werd afgemaakt met een prima kopbal. Nicolai is een speler met veel ervaring, die op het hoogste niveau heeft gespeeld. Dat heeft hij vandaag ook laten zien, ook door veel arbeid te leveren. Ik ben tevreden over zijn prestatie.’