Feyenoorders grijpen na strafschoppen naast WK-ticket

Het Nederlands elftal voor spelers tot negentien jaar gaat komend jaar niet naar het WK in Zuid-Korea. Na verlengingen stond het 3-3. Duitsland nam de strafschoppen in in Sandhausen beter: 5-4. Jari Schuurman speelde één helft, Verdonk benutte de eerste penalty in de strafschoppenserie.

De Duitsers domineerden een groot deel van de wedstrijd en kwamen via Philipp Ochs op voorsprong. Oranje onder-19 was uiterst effectief. Uit het niets sloeg Abdelhak Nouri via een directe vrije trap toe. Het was het eerste schot op doel. Daarna kopte ADO-aanvaller Dennis van der Heijden - ook na een vrije trap - Nederland op voorsprong.

Via Suat Serdar dwong Duitsland een verlenging af. Daarin scoorde Marvin Mehlem. Sam Lammers maakte in de bizarre wedstrijd een strafschoppenreeks noodzakelijk. Daarin was Duitsland dus beter.

Opstelling: Van Osch, Rosario, Ter Avest, Verdonk, Duarte, Bergwijn, Nouri (c), Schuurman, Lelieveld, Eiting en Dekker.

Duitsland - Nederland: 3-3 (str. 5-4)
44' 1-0 Ochs
81' 1-1 Nouri
88' 1-2 Van der Heijden
90+3' 2-2 Serdar
96' 3-2 Mehlem
111' 3-3 Lammers