Schuurman en Verdonk winnen eerste duel op EK

Schuurman en Verdonk winnen eerste duel op EK

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar speelt van 11 tot en met 24 juli het EK in Duitsland. De ploeg van KNVB-coach Aron Winter neemt het op tegen Engeland, Frankrijk en Kroatië. De andere groep bestaat uit Duitsland, Italië, Portugal en Oostenrijk.

Om 12:00 staat het eerste groepsduel tegen Kroatië op het programma (live op Eurosport 2). De door Feyenoord verhuurde spelers Jari Schuurman (Willem II) en Calvin Verdonk (PEC Zwolle) beginnen in de basis.

UPDATE |
Oranje O/19 heeft de eerste poulewedstrijd met 1-3 gewonnen. Bergwijn en Lammers schoten de Nederlanders op voorsprong, maar kort voor rust bracht Brekalo de spanning terug in de wedstrijd. Na de pauze kreeg Zeefuik al snel rood, waardoor Oranje met tien man verder moest. Het leken 35 minuten lange minuten te gaan worden, maar Bergwijn besliste het duel vijf minuten voor het einde. Schuurman en Verdonk speelden de gehele wedstrijd.

Kroatië - Nederland: 1-3
17' 0-1 Bergwijn
33' 0-2 Lammers
43' 1-2 Brekalo
85' 1-3 Bergwijn

Lees meer over
Calvin Verdonk Jari Schuurman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties