Elia: ''Woudenberg luistert goed en is heel leergierig''

Hij was misschien wel de meest dreigende Feyenoord-aanvaller en bekroonde zijn optreden met een doelpunt en een assist. Eljero Elia had dan ook voldoende redenen om tevreden terug te kijken op het vriendschappelijke duel met Rijnsburgse Boys van zaterdag. ‘Ik voel me goed en word steeds sterker en fitter’, stelde de vleugelspits op sportpark De Middelmors.

Elia vormde op de linkerflank een sterk koppel met Lucas Woudenberg. Zo zag hij de linkervleugelverdediger regelmatig over hem heen gaan en de twee combineerden zich meer dan eens een weg door de defensie van de thuisploeg. Elia complimenteerde zijn ploeggenoot na afloop met zijn spel. ‘Lucas deed het heel goed en kwam vaak mee op. Hij is ook heel leergierig en luistert goed naar mijn coaching.’

Met Elia en Woudenberg in het elftal repareerde het Feyenoord van de tweede helft – met elf andere spelers dan voor de rust – in Rijnsburg de opgelopen achterstand. De ploeg scoorde in zes minuten tijd drie keer en won uiteindelijk met 1-5. ‘Het is jammer hoe het in de eerste helft gelopen is, maar gelukkig konden we na rust orde op zaken stellen’, zei Elia. ‘We lieten de bal snel gaan en dan zie je dat we veel kwaliteit hebben.’

De komende week heeft Feyenoord alle gelegenheid om voort te borduren op de tweede helft in Rijnsburg, tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. De selectie vertrekt maandagmiddag en verblijft tot en met de zaterdag erna in Bad Waltersdorf. Elia: ‘Ik heb er zin in. We zijn nu twee weker onderweg en in Oostenrijk kunnen we nog gerichter toewerken naar de start van de competitie.’