''Hij is niet zo'n pure spits als Kramer''

''Hij is niet zo'n pure spits als Kramer''

Nicolai Jørgensen mag zich vanaf vandaag speler van Feyenoord noemen. De Deense spits, die afgelopen seizoen tot vijftien competitiegoals wist te komen, vandaag zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Feyenoord. Voormalig Feyenoord-jeugdspeler Mick van Buren, die de afgelopen jaren onder contract stond bij Esbjerg fB, is onder de indruk van zijn 25-jarige collega-spits.

“De afgelopen jaren heb ik meerdere keren tegen hem gespeeld”, zegt Van Buren in gesprek met FR12.nl. “Mede omdat hij zo productief was, is hij afgelopen seizoen uitgeroepen tot de beste speler van de competitie in Denemarken. Ik denk dat de komst van Jørgensen naar Feyenoord een goede zaak is voor de club, maar ook voor de speler. Misschien kan hij via Feyenoord later naar een nog grotere club, maar dat moet de tijd uitwijzen.”

Volgens Van Buren, die in Nederland ook het shirt van Excelsior droeg, is Jørgensen niet te vergelijken met Feyenoord-spits Michiel Kramer. “Nicolai is een technisch goede speler, is balvast en heeft een goede actie in huis. Hij is niet zo’n pure spits als Michiel Kramer is. Jørgensen speelde vorig jaar bijvoorbeeld ook een paar keer aan de zijkant en dat deed hij ook erg goed. Ik ben benieuwd hoe hij het bij Feyenoord gaat doen.”

Door: Dimitri Koopman (@DimitriKoopman). Reageren? Dimitri@fr12.nl.

Lees meer over
Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties