Feyenoord profiteert mee van transfers oud-spelers

Feyenoord profiteert mee van transfers oud-spelers

Feyenoord kan ook deze zomer fors meeprofiteren van de transfers van diverse oud-spelers van de club. De Rotterdammers kunnen opleidingsvergoedingen innen en er staan bovendien nog een aantal doorverkooppercentages open. FR12.nl maakte een klein overzicht.

Bruno Martins Indi - 308.000 euro
FC Porto wil Bruno Martins Indi van de hand doen. Volgens berichten in Portugal is er één Engelse club die bereid is om 7,7 miljoen euro te betalen, waarmee de topclub geen cent verliest op de investering. Martins Indi maakte namelijk voor datzelfde bedrag de overstap van Feyenoord naar FC Porto. De Rotterdammers hebben recht op zo'n 4% aan opleidingsvergoeding. De club ontvangt bovendien 10% van elke euro boven de 7,7 miljoen, al komt dat bij een dergelijke transfersom dus neer op niets.

Vincent Janssen - 262.500 euro
AZ vraagt maar liefst 15 miljoen euro voor Eredivisie-topscorer Janssen, die dinsdag op bezoek was bij Tottenham Hotspur. De Oranje-international speelde vier seizoenen in de jeugdopleiding van Feyenoord. Daardoor heeft Feyenoord recht op 1,75% van de transfersom, wat neerkomt op zo'n 262.500 euro.

Jeffrey Bruma - 150.000 euro
VfL Wolfsburg zou bereid zijn om te voldoen aan de vraagprijs van 15 miljoen euro voor PSV'er Jeffrey Bruma. De club zou al met de verdediger gesproken hebben. Bruma vertrok al op zeer jonge leeftijd naar Engeland. Daardoor heeft Feyenoord slechts recht op 1% van de transfersom.

Daryl Janmaat - 60.000 euro + doorverkooppercentage (?)
Newcastle United degradeerde dit seizoen uit de Premier League. Janmaat mag voor naar verluidt vier miljoen euro vertrekken. Interesse is er vanuit Italië. Juventus zou geïnteresseerd zijn in de rechtsback. Janmaat, die tot en met de C-junioren op Varkenoord speelde, levert Feyenoord nog cica 1,5% aan opleidingsvergoeding op. Het is niet bekend of de Rotterdammers nog recht hebben op een doorverkooppercentage.

Graziano Pellè - Doorverkooppercentage
Feyenoord heeft bij de verkoop van Graziano Pellè een doorverkooppercentage bedongen. De spits van Southampton lijkt net als Ronald Koeman te gaan vertrekken bij The Saints. Engelse media stellen dat Pellè mogelijk met Koeman naar Everton verkast. Italiaanse media schijven al langer over een transfersom van 6,5 miljoen euro. Hoewel de precieze hoogte van het doorverkooppercentage nooit bekend is gemaakt, lijkt Feyenoord ook aan Pellè nog een leuk zakcentje over te houden.

Robin van Persie (3 à 3,5% aan opleidingsvergoeding) kan Feyenoord ook nog een leuk extraatje bezorgen. De 33-jarige spits staat voor een transfer bij Fenerbahce. Het bedrag dat Elvis Manu Feyenoord kan opleveren is te verwaarlozen, aangezien zijn transfersom laag uitvalt na één seizoen op de tribune/bank.

*Structuur opleidingsvergoeding: Clubs moeten 5% van de transfersom afdragen aan de clubs waar een speler vanaf zijn 12e tot en met zijn 23e heeft gespeeld. Het gaat om 0.25% per jaar voor de leeftijden 12 t/m 15 en 0.5% voor de leeftijden 16 t/m 23.
**Opleidingsvergoedingen tellen alleen bij buitenlandse transfers. Georginio Wijnaldum is dan ook niet in dit overzicht meegenomen omdat hij waarschijnlijk een transfer binnen Engeland gaat maken.

Lees meer over
Elvis Manu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties