Kuyt blikt terug: ''Het was een hectisch jaar''

Kuyt blikt terug: ''Het was een hectisch jaar''

Hij pakte eindelijk zijn eerste prijs met Feyenoord, werd clubtopscorer met negentien treffers en zag hoe zijn gezin gelukkig was in Nederland. ‘Het was een hectisch jaar voor de Kuytjes’, concludeert Dirk Kuyt in de nieuwste editie van Feyenoord Magazine, die deze week bij de leden van Het Legioen op de mat valt.

Voor het laatste nummer van dit seizoen was Feyenoord Magazine te gast bij de familie Kuyt in Noordwijk. In de achtertuin werd een exclusieve fotoreportage gemaakt van Kuyt en zijn kinderen, die het in een onderling voetbalpartijtje tegen elkaar opnamen. Daarnaast nam de 35-jarige Katwijker de tijd om terug te blikken op het voorbij voetbalseizoen, waarin hij na negen jaar in het buitenland terugkeerde in De Kuip.

Impact
‘De terugkeer heeft een enorme impact gehad’, vertelt Kuyt. ‘Nog voordat ik maar een bal had getrapt, kreeg al enorm veel waardering en respect van de supporters. (…) Dat was ontzettend gaaf om mee te maken, maar het kostte me ook veel energie. Ik moest echt even wennen. Later kwam die negatieve reeks resultaten er ook nog bovenop. Dat maakt dat het een hectisch jaar is geweest.’

‘Papa, je moet die beker winnen’
Dat was het niet alleen voor Kuyt zelf, maar ook voor zijn vrouw en kinderen. Het afgelopen jaar leefde het gezin voor het eerst samen in Nederland. ‘Hun liefde voor Feyenoord is dit seizoen alleen maar gegroeid, ze leefden intens mee’, zegt Kuyt. ‘Al vanaf zes weken voor de bekerfinale werd er over niets anders meer gesproken in huize Kuyt. Hoe vaak ik niet heb gehoord: “Papa, je moet die beker winnen…” Het is mooi dat dat gelukt is en dat ik hen in het stadion en op de Coolsingel bij het feest heb kunnen betrekken. Dat zijn herinneringen voor het leven.’

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties