Vertrekkende Slabbekoorn: ''Er was nooit een duidelijk plan''

Vertrekkende Slabbekoorn: ''Er was nooit een duidelijk plan''

Marlon Slabbekoorn vertrekt deze zomer uit de jeugdopleiding van Feyenoord. De jonge middenvelder stond bekend als één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van de Rotterdamse club, maar wist zijn belofte niet waar te maken. “Het is moeilijk om te zeggen waar het mis is gegaan", aldus de negentienjarige Slabbekoorn.

“Het is lastig om te vertrekken bij Feyenoord”, zegt de middenvelder in gesprek met FR12.nl. “Ik heb twaalf jaar in de jeugd van Feyenoord gespeeld dus dan is het zeker moeilijk om weg te gaan. Het is daarentegen wel tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière.”

Op zeventienjarige leeftijd werd Slabbekoorn doorgeschoven van de B-junioren naar de A1. “Ik was daar op dat moment wel klaar voor”, zegt hij. “In de B1 ging het allemaal te makkelijk. Ik kon wel blijven maar maakte in de eerste seizoenshelft al vijftien goals. Het was tijd voor een stapje hogerop. Het was wel wennen daar, mede door het feit dat ik als linksbuiten ging spelen in plaats van als aanvallende middenvelder.”

Slabbekoorn kreeg slecht nieuws te horen na zijn tweede contractjaar: zijn contract werd niet verlengd. “Of het wel of niet terecht was, is moeilijk te zeggen. Ik maakte niet zoveel goals meer als in andere jaren, maar voetbal verleer je nooit. Ik bleef op dat moment te lang hangen op mijn niveau en mijn ontwikkeling stagneerde. Misschien dat die nieuwe positie ook meespeelde, maar een voetballer moet overal kunnen spelen. Dat mag geen excuus zijn.”

“Ik was toen tweedejaars A-junior en kon daardoor al vertrekken bij Feyenoord, maar ik koos er voor om te blijven”, zegt de middenvelder, die ook in meerdere jeugdelftallen van het Nederlands elftal actief was. “Er waren toen al een paar clubs die interesse hadden, maar ik speelde toch sinds de F’jes bij de club. Ik vond het richting Feyenoord wel zo netjes om te blijven.”

Veel jeugdspelers van Feyenoord zeggen ‘een plan’ te missen, zo ook Slabbekoorn. “Misschien kon de club wat meer met mij en andere spelers bezig zijn. Er was nooit echt een duidelijk uitgestippeld plan. Ik werd doorgeschoven naar de A1, maar mocht bijvoorbeeld nooit meetrainen met het eerste elftal maar alleen bij afwerk-trainingen als er andere spelers weg waren. Ook toen ik van de C1 naar de B1 ging ontbrak een gestructureerd idee. Ik weet niet hoe het precies bij andere clubs zit, maar bij Ajax en PSV hoor je meer over toekomstplannen.”

“Het is nog niet bekend waar ik volgend jaar speel”, zegt Slabbekoorn. “We zijn op dit moment in gesprek met een paar clubs en ik moet daarna een keuze maken. Iedereen droomt er van om in een volle Kuip te spelen, dat is het mooiste wat er is. Hopelijk kan ik bij een nieuwe club zo goed spelen dat ik ooit terug kan keren bij Feyenoord, je weet nooit hoe het loopt.”

Door: Dimitri Koopman (@DimitriKoopman). Reageren? Dimitri@fr12.nl

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties