Feyenoord hoopt op dispensatie voor tweede elftal

Feyenoord hoopt op dispensatie voor tweede elftal

Betaald voetbalclubs zijn verplicht om een tweede elftal op competitieniveau te hebben. Feyenoord wilde eigenlijk af van een vast beloftenteam, maar de KNVB hield de club de strenge licentie-eisen voor.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft het liefst dat Jong Feyenoord in de Jupiler League acteert. ''Iedereen kent mijn standpunt. Het beste voor de club is een elftal in de Jupiler League. Op dit moment is dat financieel en organisatorisch echter niet haalbaar'', zegt de coach in het Algemeen Dagblad.

De Rotterdammers moeten het komend seizoen met 35 tot 40 contractspelers (incl. jeugdspelers). ''Probleem was vooral dat het programma van het tweede steeds valt in weken dat wij in Europa actief zijn. Misschien krijgen we van de KNVB nog dispensatie, zodat we toch geen tweede elftal hoeven in te schrijven. Als dat zo is, gaan we zelf oefenduels organiseren. En dan bepalen we zelf natuurlijk wanneer.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties