De Guzman: ''Ik vergeet die dag nooit meer!''

De Guzman: ''Ik vergeet die dag nooit meer!''

Jonathan de Guzman bewaart nog altijd goede herinneringen aan de gewonnen bekerfinale van Feyenoord tegen Roda JC. Mede dankzij een doelpunt van de middenvelder wonnen de Rotterdammers met 2-0 van de Limburgers. Het betekende de eerste hoofdprijs in de loopbaan van De Guzman en tegelijkertijd de laatste in de clubhistorie van Feyenoord. "Gelukkig speelt Feyenoord nu weer om een prijs," zegt De Guzman tegenover FR12.nl.

"Je werkt er hard voor om prijzen te winnen. Daar speel je altijd om," vervolgt de geboren Canadees, die meteen een glimlach op zijn gezicht krijgt als hij terugdenkt aan de eindstrijd in 2008. "Mijn eerste herinnering aan die dag is dat heel mijn familie was overgekomen uit Canada. Speciaal voor de finale. Mijn ouders, mijn broer, mijn zus... En ze zagen mij ook nog eens scoren. Ik maakte de 2-0 na een combinatie met Michael Mols en weet nog dat ik naar de bank ging om met iedereen te juichen. Daarna was het gespeeld. Het was trouwens fijn spelen met Mols, want hij was een balvaste spits."

Een dag later volgde de huldiging op de Coolsingel. Een unieke gebeurtenis volgens De Guzman, die tegenwoordig op huurbasis van Napoli voor het Italiaanse Carpi speelt. "Als je als speler van Feyenoord daar mag staan met de beker in je handen om het te vieren met de supporters... Ik zal die dag nooit vergeten! Dat is voor elke speler een speciaal gevoel," blikt hij terug. In dat seizoen deed de ploeg van toenmalig trainer Bert van Marwijk tot de winterstop mee om het kampioenschap, maar evenals in het huidige seizoen ging het in de tweede seizoenshelft mis. "Toch was de beker geen troostprijs. Voor mij persoonlijk niet in ieder geval. Ik zie het nog steeds als een groot hoogtepunt in mijn carrière."

De Guzman hoopt dat Feyenoord komende zondag weer de KNVB-beker mag winnen. Hj weet dat het in 2010 niet lukte in twee finaleduels met Ajax. In de tweede confrontatie in De Kuip werd kansloos verloren. "Dat was mijn laatste wedstrijd voor Feyenoord. Ik schoot nog een vrije trap op de lat waar Jon Dahl Tomasson uit scoorde, maar die goal kwam te laat," weet de veertienvoudig Oranje-international, die voorspelt dat FC Utrecht zondag wel verslagen wordt. "Ik zeg dat Feyenoord met 2-0 gaat winnen. Ze gaan het echt niet weggeven in De Kuip. Wij speelden in 2008 ook niet geweldig in de tweede seizoenshelft, maar we wisten gewoon dat die finale voor ons was," aldus De Guzman.

Lees meer over
De Guzman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties