FC Utrecht aast in finale op 'drie keer scheepsrecht'

FC Utrecht aast in finale op 'drie keer scheepsrecht'

Hoewel Feyenoord dit seizoen twee keer wist te winnen van FC Utrecht in competitieverband, zijn de Rotterdammers geen uitgesproken favoriet voor de bekerfinale van komende zondag. In het kamp van de Utrechters wordt geaast op revanche voor de twee competitienederlagen. "Drie keer is scheepsrecht," liet aanvoerder Willem Janssen weten op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd van zondag in De Kuip.

Tegen de andere topclubs Ajax en PSV presteerde FC Utrecht dit seizoen wel goed. In de kwartfinale van het bekertoernooi werd zelfs gewonnen in Eindhoven. "Zondag gaan we ervoor zorgen dat het onze kant op valt. Want als we goed zijn, dan kunnen we de beker winnen," zegt trainer Erik ten Hag. "We hebben twee keer verloren van Feyenoord, maar het waren twee gelijkwaardige wedstrijden."

Feyenoord wist de beker in 2008 voor het laatst te winnen door in de finale Roda JC te verslaan. Destijds speelde Janssen nog voor de Limburgers. "Het zou een mooie revanche zijn op de verloren finale van Gio," vindt de captain van FC Utrecht. "Voor ons bijna allemaal is het de eerste finale, maar we raken niet in de war van een grote naam als tegenstander."

Lees meer over
Utrecht Janssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties