Tomasson wordt assistent-bondscoach Denemarken

Tomasson wordt assistent-bondscoach Denemarken

Jon Dahl Tomasson gaat vanaf komende zomer de technische staf van het nationale elftal van Denemarken versterken. De huidige assistent-trainer van Vitesse keert daarmee terug naar zijn vaderland. Tomasson, eerder trainer bij Excelsior en Roda JC, kwam zelf tot 112 interlands en scoorde 52 keer. Bij de Deense voetbalbond wordt Tomasson assistent-trainer.

“Vitesse is een club met een helder en uitgesproken beleid”, vertelt de oud-Feyenoorder via de officiële kanalen van Vitesse. “De faciliteiten zijn uitstekend en ik werk heel prettig samen met de collega’s binnen de club. Ondanks dat ik goed op mijn plek zit bij Vitesse, was ik gevleid toen de Deense voetbalbond hun interesse kenbaar maakte.”

“Het is voor mij een eer om iets terug te kunnen doen voor mijn land, maar niet voordat we met Vitesse zo hoog mogelijk zijn geëindigd in de competitie.” Tomasson volgde in de zomer van 2015 de naar Heracles Almelo teruggekeerde assistent-trainer Hendrie Krüzen op. Na het vertrek van Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv en de benoeming van Rob Maas als hoofdtrainer, werd Tomasson diens eerste assistent.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties