'Kans groot op Eredivisie zonder FC Twente'

'Kans groot op Eredivisie zonder FC Twente'

Feyenoord gaat op tien april op bezoek bij FC Twente voor de competitie, maar dat is mogelijk de laatste keer dat de Rotterdammers het moeten opnemen tegen De Twentenaren. Bert van Oostveen maakt vandaag bekend dat de kans groot is dat FC Twente volgend seizoen niet maar actief is in de Eredivisie.

"De kans dat FC Twente volgend jaar geen betaald voetbal speelt is groter dan dat ze er wel zijn." Dat zegt de KNVB-directeur betaald voetbal, naar aanleiding van het rapport van onderzoeker Ben Knüppe. "Er ligt een aantal vuiltjes uit het verleden en die zijn ontzettend lastig op te lossen,'' zegt hij tegenover de NOS.

In het rapport is te lezen dat de KNVB in de periode van 2012 tot en met 2015 bewust op het verkeerde been is gezet door de voetbalclub uit Enschede. Twente mag voor straf drie jaar geen Europees voetbal spelen. Ook is de licentie onder voorwaarde ingetrokken. Vandaag werd al bekend dat het bestuur van de voetbalclub per direct zijn functie heeft neergelegd.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties