Van Bronckhorst voor kraker: ''Minder wijzigingen in elftal''

Van Bronckhorst voor kraker: ''Minder wijzigingen in elftal''

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zal in de halve finale van het bekertoernooi tegen AZ mogelijk met dezelfde elf spelers aantreden als in het gewonnen competitieduel met FC Utrecht (1-2) van afgelopen zondag. De coach van de Rotterdammers ziet weinig redenen om veel wijzigingen aan te brengen.

Rick Karsdorp zal naar alle waarschijnlijkheid weer als rechtsback fungeren. In De Galgenwaard maakte hij na enkele weken blessureleed zijn rentree en stond hij als extra man op het middenveld in een 3-4-3 formatie. "Dat is lastig te bestrijden voor een ploeg met twee spitsen zoals Utrecht, maar AZ heeft er drie," liet Van Bronckhorst weten tegenover de aanwezige pers in De Kuip. "De vorige keer werden we in de omschakeling geslacht. Dat mogen we nu niet laten gebeuren."

Gio kan in de halve eindstrijd tegen de Alkmaarders in ieder geval niet beschikken over Miquel Nelom. De linksback van de Rotterdammers is na zijn gele kaart in de kwartfinale tegen Roda JC geschorst. Een viertal spelers van Feyenoord moet oppassen. Sven van Beek, Marko Vejinovic, Karim El Ahmadi en Bilal Basacikoglu staan op scherp en zijn bij een gele kaart geschorst voor de finale.

Op de persconferentie voorafgaand aan de kraker in De Kuip benadrukte Van Bronckhorst bovendien hoe belangrijk de KNVB-beker is. "Nu speel je als bekerwinnaar zeker zes Europese wedstrijden," citeerde RTV Rijnmond. De winnaar van de finale plaatst zich namelijk rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League. "Het leeft heel erg in de groep. We gaan vol voor de finale."

Lees meer over
Sven van Beek Rick Karsdorp Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties