Begrip voor Vilhena: ''Hij valt niemand af in de media''

Begrip voor Vilhena: ''Hij valt niemand af in de media''

Tonny Vilhena heeft zich niet bepaald populair gemaakt met het gejuich na zijn treffer tegen FC Utrecht. De doelpuntenmaker maakte met 'praatgebaartjes' duidelijk dat hij niet blij is met alle kritiek in de media op de selectie, de trainer en zichzelf.

Diverse voetbalprominenten vinden dat Vilhena normaal moet blijven doen, maar er is ook begrip. ''Rond dat ventje is heel veel aan de hand. Zijn thuissituatie is heel ernstig met zijn moeder. Hij heeft ook nog een broertje. Zijn vader moet op dat broertje letten, heeft zorgen over Tonny die een nieuwe club moet vinden. Die hele familie weet niet wat ze moeten doen, want je weet niet hoe het met die moeder gaat'', aldus Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan in De Tafel van Kees.

''Vilhena is dus een brok emotie. En toch houdt hij zich stil in de media over alle dingen die er over hem worden geschreven. En af en toe komt dat eruit. Hij is pas 21 jaar. Vilhena had ook tien interviews kunnen geven waarin hij iedereen met de grond gelijk maakt, maar hij blijft heel erg op de achtergrond.'' Analist Ronald de Boer blijft de actie merkwaardig vinden. ''Ik ken zijn situatie heel goed, maar als hij normaal had gejuicht had hij Feyenoord een positieve impuls kunnen geven. Want nu praten we met zijn allen weer over dit incident, jammer.''

Van Bronckhorst
Donderdag wacht de belangrijke wedstrijd tegen AZ. Bij verlies lijkt het seizoen mislukt en neemt de druk op trainers, selectie en directie toe. Van der Kraan hoopt dat trainer Giovanni van Bronckhorst alles overleeft. ''Hij draagt de club heel goed uit. Buiten Ronald Koeman zijn er de afgelopen jaren geen trainers geweest die Feyenoord zo goed weten te presenteren. De druk van de afgelopen weken vreet aan hem, maar hij blijft zichzelf en de club goed presenteren.Van Bronckhorst weet alles prima onder woorden te brengen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties