Van Beek: ''Blij dat ik een soort van de held ben''

Van Beek: ''Blij dat ik een soort van de held ben''

Sven van Beek mag zich na zondagmiddag na de competitiezege op FC Utrecht (1-2) tot de held van Rotterdam laten kronen. De verdediger is de afgelopen weken met persoonlijke fouten vaak de klos en begon ook tegen Utrecht slecht, maar was in de slotfase beslissend door een bal van de lijn te halen.

"De laatste weken ben ik vaak de pineut geweest, om het zo maar te zeggen. Als je dan een keer de bal van de lijn af mag halen, geeft mij dat ook weer een keer een goed gevoel. Nu kan ik er om lachen. Ik ben blij dat ik een soort van de held ben", aldus Van Beek tegen FOX Sports. De verdediger zag er bij de 1-0 van Utrecht niet goed uit omdat hij buitenspel ophief. "Ik keek niet om me heen. Toen dacht ik: daar ga ik weer."

Zijn wisselvalligheid zorgde er ook voor dat Giovanni van Bronckhorst hem niet altijd meer opstelde. "Ik weet van mezelf dat ik er alles aan doe om in de basis te staan. Ik was de afgelopen weken niet gelukkig omdat ik er naast werd gezet. Als je dan zo begint, dan voelt dat kut natuurlijk. Voor de rest speelde ik een goede wedstrijd denk ik. Je moet harder geloven in jezelf. Ik weet wat ik kan en heb dat vaker laten zien. De laatste weken maak ik foutjes. Vandaag begon het ook niet goed, maar dat heb ik goed rechtgezet."

"De kritiek die op ons afkomt is terecht. Het is de vraag hoe je er mee omgaat. We hebben tegen elkaar gezegd dat het een keer afgelopen moet zijn. We kunnen niet elke week met een klotegevoel naar de club rijden op maandag. Het is een belangrijke week voor ons. Donderdag moeten we weer laten zien wat we kunnen. Het is de week van de waarheid", sluit Van Beek af.

Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties