De Haan: ''Trainer niet gebaat bij publiciteit''

De Haan: ''Trainer niet gebaat bij publiciteit''

Ferry de Haan zou het bij Feyenoord anders hebben aangepakt in de situatie rondom Dick Advocaat. De algemeen directeur van Excelsior liet dat weten in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. Advocaat werd vorige week aangesteld als adviseur van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst en liet zich daarna nadrukkelijk zien bij trainingen van de Rotterdammers.

Vanwege de vele publiciteit die het met zich meebracht is de rol van Advocaat alweer kleiner geworden bij Feyenoord. "Het is raar dat men opkijkt van de publiciteit, want dat weet je als je iemand pontificaal op het trainingsveld zet," zegt De Haan. "Ik zou het niet zo in de publiciteit brengen. Het gaat wel om de trainer en die moet je steunen. Het lijkt me niet dat hij gebaat is bij die publiciteit."

De voormalig speler van Feyenoord, die in 2002 onder meer de UEFA Cup veroverde, heeft zijn oude club behoefte aan vastigheid. "Ik denk dat houvast belangrijk is. Natuurlijk ben je zoekende, maar het lijkt me niet verstandig om een heel systeem continu overboord te gooien," aldus De Haan in het praatprogramma van de regionale zender.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties