Botteghin: ''Spelen tegen Gio en Makaay was ongelooflijk''

Botteghin: ''Spelen tegen Gio en Makaay was ongelooflijk''

Bekerwedstrijden spelen in De Kuip: het is geen nieuwe ervaring voor Eric Botteghin. De centrale verdediger van Feyenoord deed het namens PEC Zwolle en FC Groningen. Met de laatstgenoemde club wist hij de cup afgelopen seizoen zelfs te winnen in het Rotterdamse stadion. Nu wil hij dat doen in het shirt van zijn huidige werkgever. "Nog twee keer winnen en we hebben een prijs. Daar moeten we alles voor doen," weet Botteghin.

De geboren Braziliaan speelde in 2008 voor het eerst in De Kuip, toen hij met PEC Zwolle de kwartfinale van het bekertoernooi had bereikt. "Dat was op dat moment de belangrijkste wedstrijd die ik ooit gespeeld had. Als 21-jarige jongen voor 50.000 man voetballen, tegen een team met spelers als Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst. Dat was ongelooflijk. We speelden goed, gingen met 1-1 de rust in en pas vlak voor tijd maakte Michael Mols de winnende voor Feyenoord," herinnert Botteghin zich in gesprek met Feyenoord Magazine.

"Toen al dacht ik: het zou mooi zijn als ik ooit bij deze club zou mogen spelen. Stapje voor stapje is het me gelukt. Daar ben ik trots op, want ik heb dat bereikt door iedere dag keihard te werken," zegt de speler van Feyenoord. "Als 20-jarige jongen kwam ik ooit naar Nederland om mijn droom, profvoetballer worden, te realiseren. Dat is gelukt, maar ik ben er nog niet. Nog steeds wil ik iedere dag het maximale eruit halen, zodat ik na mijn carriere kan zeggen dat ik er alles aan gedaan heb."

Botteghin zal daarom alles geven voor Feyenoord. "Mijn afgelopen jaren zijn de beste van mijn carriere geweest. Ik ben op dit moment in de kracht van mijn leven. De komende jaren wil ik hier een vaste waarde worden en zoveel mogelijk prijzen pakken. Te beginnen met de KNVB-beker," aldus de 28-jarige verdediger in het tijdschrift van de Rotterdamse club.

Lees meer over
Eric Botteghin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties