''Prijzen win je door op het randje te spelen''

''Prijzen win je door op het randje te spelen''

Ruud Heus weet hoe het is om prijzen te winnen met Feyenoord. De voormalig linksback speelde van 1986 tot 1996 in De Kuip en veroverde met de Rotterdammers het kampioenschap en vier keer de KNVB-beker. Komende donderdag staat zijn oude club in de halve finale van het bekertoernooi tegen AZ. "Als Feyenoord net zo speelt als in de derde ronde tegen Ajax, dan komt het goed," zegt Heus.

Volgens de oud-verdediger moet Feyenoord alles uit de kast halen om te winnen. "Hoe wij destijds prijzen wonnen? Door op het randje te spelen. Een wedstrijd spelen en je bent een ronde verder, dat was ons op het lijf geschreven," blikt Heus terug in Feyenoord Magazine. "Dit seizoen heeft Feyenoord een paar keer laten zien ver te gaan voor de overwinning. Niet alleen tegen Ajax, maar ook in de kwartfinale bij Roda JC ging het om overleven. Ze hebben zich in en moeilijjke fase naar de halve finale geknokt."

"Als de supporters een elftal zien dat er alles voor over heeft om niet te verliezen, dan kan het bijna niet meer misgaan. Die nederlagen in de competitie zijn doodzonde. Het doet als Feyenoord-supporter pijn," aldus Heus, die tegenwoordig jeugdtrainer is bij FC Utrecht, de komende tegenstander van Feyenoord in de eredivisie.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties