Kuyt wil doorgaan: ''Maar als de mensen mij zat zijn''

Kuyt wil doorgaan: ''Maar als de mensen mij zat zijn''

Dirk Kuyt staat binnenkort voor de moeilijkste keuze uit zijn carrière. Wanneer wil de 35-jarige routinier afscheid nemen als betaald voetballer. ''Als je gestopt bent, ben je gestopt'', weet de aanvoerder van Feyenoord.

''Daarom zijn deze beslissingen ook de moeilijkste momenten in het leven. Als ik stop, dan sluit ik toch een groot deel van mijn leven af. Het liefst ga ik tot mijn veertigste door, maar als de mensen mij zat zijn, dan is het in ieders belang beter om het juiste moment te kiezen om er een punt achter te zetten. Er is niets moeilijker dan dat, weet ik uit ervaring'', aldus de voormalig international in Elf Voetbal Magazine.

Kuyt denkt deze zomer nog niet aan een afscheid. De aanvaller laat zich voor elke wedstrijddag nog voor 2,5 uur behandelen om fit te blijven. ''Weet je waarom? Omdat ik het allemaal veel te leuk vind om het los te laten, los van mijn ambities. Dus ga ik ervan uit dat ik doorga, mits ik fysiek in orde blijf. Ik denk dat Feyenoord dezelfde gedachte heeft. Wat dat betreft maken we ons geen zorgen om elkaar.''

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties