''Bij Feyenoord overheerst te vaak de haat en het fatalisme''

''Bij Feyenoord overheerst te vaak de haat en het fatalisme''

Ruud Gullit volgt de zoveelste sportieve crisis bij Feyenoord met belangstelling. De oud-speler en -trainer van de Rotterdammers probeert ook een verklaring te geven waarom het gat met de concurrenten groter lijkt te worden. Gullit denkt dat de negatieve druk in De Kuip verlammend werkt voor spelers en trainers.

''Als ik zie hoe vaak voetballers nog steeds verkrampen in de Kuip, of een heel elftal soms zelfs, dan denk ik wel: dat is niet gezond. Noem me nou eens één andere club waar ze het fenomeen 'stadionvrees' kennen? Waar sommige spelers bang zijn om te voetballen, nota bene in hun eigen Kuip?'', aldus de voormalig Gouden Bal-winnaar in het Algemeen Dagblad.

Gullit heeft het over een deken van cynisme dat over de club is gaan liggen. ''Bij Feyenoord overheerst te vaak de frustratie, de ergernis, de haat, het fatalisme. Het is nooit goed - en het wordt zogezegd nooit wat. Die voortdurende negatieve druk op trainers, op spelers, op bestuurders. Dat is volgens mij echt een ongezond grote factor geworden - en ik denk dat bijna iedereen die er heeft gewerkt, wel snapt wat ik bedoel.''

Maar hoe doorbreek je dat? ''Ik geloof dat een heel nieuw stadion goed zou zijn. Dat geeft in elk geval nieuw elan, net als een nieuw trainingscomplex, waar de trainer in alle rust kan werken als dat nodig is. Dat zou tenminste een begin zijn. Ik hou van dingen als rivaliteit en emotie, dat hoort bij voetbal. Maar als het allemaal zó overheersend wordt dat het prestaties in de weg zit, dan is dat gewoon niet goed.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties