Spectaculair inhaalduel Feyenoord Onder 18 onbeslist

Het inhaalduel tussen Feyenoord Onder 18 en sc Heerenveen Onder 19 is woensdagavond geëindigd zonder winnaar. Beide ploegen maakten er op Varkenoord een spektakelstuk van en speelden uiteindelijk met 3-3 gelijk. ‘Het is jammer dat we een 3-1 voorsprong niet vast konden houden’, reageerde Feyenoord-trainer Jan Gösgens.

De Rotterdamse thuisploeg kende in de eerste helft wel wat moeite met de bezoekers uit Friesland. ‘Het lukte ons niet om Heerenveen echt onder druk te zetten’, vertelde Gösgens, die zijn elftal na een klein half uur spelen toch op voorsprong zag komen. Een korte corner werd door Dean Guezen prachtig in de verre hoek geschoten: 1-0.

Na de pauze kwam Feyenoord zelfs op 2-0 door een eigen doelpunt, nadat Heerenveen verkeerd uitverdedigde. Het antwoord van de oudere Friezen volgde snel, na een goede combinatie. Feyenoorder Bert Koomen, terug na een langdurige knieblessure en net binnen de lijnen, herstelde de marge: 3-1. Dat deed Koomen na een goede vrije trap van Danny van Haaren.

Feyenoord slaagde er in het laatste half uur niet in om de voorsprong te verdedigen. Gösgens: ‘Zo’n voorsprong moet je natuurlijk vasthouden, maar je speelt wel tegen Heerenveen Onder 19. In deze competitie spelen we bijna alleen maar tegen Onder 19-teams en zullen we vol aan de bak moeten. Aanvallend was het vandaag heel goed en verdedigend hadden we het wat zwaarder.’

Feyenoord Onder 18 – SC Heerenveen Onder 19 3-3
Scoreverloop:
27’ 1-0 Dean Guezen
47’ 2-0 Eigen doelpunt
51’ 2-1
62’ 3-1 Bert Koomen
65’ 3-2
76’ 3-3

Opstelling Feyenoord Onder 18: Ten Hove; Bijl, Sinteur (60’ Koomen), Zwartjens, De Sterke (45’ Barendse); Roffelsen, Guezen (79’ Roeleveld), Van Haaren; Franse, Janga (45’ Smulder) en Anez.

Feyenoord Onder 15 zet FC Utrecht opzij

Feyenoord Onder 15 heeft zich goed hersteld van de eerste nederlaag van het seizoen, afgelopen zaterdag tegen Sparta Rotterdam Onder 15. In eigen huis werd woensdagmiddag FC Utrecht Onder 15 met 3-1 geklopt. ‘Maar de eindstand verbloemde veel’, verklaarde assistent-trainer Etienne Shew-Atjon. ‘We speelden zeker geen lekkere wedstrijd.’

Feyenoord begon twijfelachtig aan het duel. De koploper van de kampioenspoule hanteerde een te laag tempo om het verdedigend ingestelde Utrecht kapot te kunnen spelen. ‘Daarnaast kozen we vaak voor de lange bal, waarop Utrecht gemakkelijk een antwoord had’, aldus Shew-Atjon. Desondanks nam de thuisploeg wel al na vijf minuten de leiding. Pepijn Doesburg kopte tegendraads raak uit een voorzet van Quilindschy Hartman. Shew Atjon: ‘Een echte spitsengoal. Op de bank hoopten we dat het doelpunt bevrijdend zou werken, maar dat deed het niet.’

Utrecht werd sterker en kwam na twintig minuten spelen uit een corner door miscommunicatie achterin bij Feyenoord op gelijke hoogte. Vijf minuten voor rust was het echter weer Feyenoord dat een tik uitdeelde, opnieuw via Doesburg: 2-1. ‘In de rust hebben we de jongens meegegeven het tempo op te schroeven en de lange bal te vermijden’, vertelde Shew-Atjon. ‘Het ging wel iets beter, maar we werden slordiger in balbezit. Op het einde was het nog even billenknijpen, de 2-2 hing in de lucht, maar toen Wouter (Burger, red.) vijf minuten voor tijd de 3-1 maakte was de wedstrijd gespeeld.’

Feyenoord Onder 15 - FC Utrecht Onder 15 3-1
5’ 1-0 Pepijn Doesburg
21’ 1-1
30’ 2-1 Pepijn Doesburg
66’ 3-1 Wouter Burger

Opstelling Feyenoord Onder 15: Van den Berg; Hall (36’ Van Leeuwen), Hoogenboom, Rustveld (60’ Dijksteel), Hartman (47’ Den Haan); Burger, De Mooij, Gündüz, Burger; Summerville (41’ Azarkan), Doesburg (56’ Axt) en El Karbachi.