Advocaat verschijnt niet meer op trainingsveld Feyenoord

Advocaat verschijnt niet meer op trainingsveld Feyenoord

Dick Advocaat zal voorlopig geen trainingen meer van Feyenoord bijwonen. Hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst en assistenten Jean-Paul van Gastel en Jan Wouters willen de selectie zonder de aanwezigheid van Advocaat blijven leiden op het trainingsveld.

Dat meldt De Telegraaf vandaag. De adviserende rol van de oud-bondscoach wordt verplaatst naar de trainerskamer in De Kuip, waar Advocaat één sessie per week zal bijwonen. De ervaren oefenmeester vindt zelf dat er te veel waarde aan zijn rol is toegekend, mede door zijn nadrukkelijke aanwezigheid in de eerste dagen.

''Ja, de eerste twee dagen ben ik in de buurt van Giovanni geweest op het trainingsveld'', legt Advocaat uit aan de krant. ''Het lijkt me logisch dat je gaat kijken hoe Giovanni traint, hoe hij communiceert met de spelersgroep en hoe de verhoudingen liggen als je hulp wordt ingeroepen. Maar Giovanni is hoofdtrainer van Feyenoord en bepaalt wat er gebeurt. Hij maakt zijn eigen keuzes en dus ook de opstelling.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties