''Als je 'dat spul' laat doorlopen, loopt het uit de hand''

''Als je 'dat spul' laat doorlopen, loopt het uit de hand''

De Nationale ombudsman heeft een onderzoek ingesteld naar de aanhoudingen van Feyenoord-supporters tijdens de protestmars van afgelopen zondag. Een groep supporters liep 'een vreedzame en ludieke protestmars’ tegen het bestuur van de Rotterdamse club. Het optreden van de mobiele eenheid zorgde voor veel verontwaardiging bij voetbalsupporters en in de politiek.

"Ik weet dat er niet alleen maar lieverdjes rondlopen bij Feyenoord, maar dat is bij geen enkele voetbalclub zo”, zegt oud-Feyenoorder John de Wolf in Goedemorgen Nederland van omroep WNL. "Van tevoren werd aangekondigd dat de protestmars vreedzaam en zonder agressie zou zijn. Je hoort het verhaal van de politie en van de supporters. Het is goed dat er een onderzoek komt, zodat we horen wat de waarheid is.”

Klaas Wilting, oud-voorlichter van de Amsterdamse politie, kan niet geloven dat de ombudsman het handelen van de politie gaat onderzoeken. "Het verleden heeft aangetoond dat als je 'dat spul’ (doelend op supporters van Feyenoord, red.) laat doorlopen, dat het uit de hand loopt. Vorig keer (in 2011, red.) moest de politie een vuurwapen trekken om de supporters van zich af te houden. De focus moet eens op de supporters liggen die alle ellende veroorzaken en niet elke keer op de politie. Steun de politie eens een keer!"

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties