Partijen willen opheldering aanpak Feyenoord-supporters

Partijen willen opheldering aanpak Feyenoord-supporters

De Rotterdamse politieke partijen D66, VVD en GroenLinks willen opheldering van het gemeentebestuur over de massa-arrestatie van Feyenoordsupporters zondag. De politie hield toen 326 fans aan omdat ze zich tegen de politie zouden hebben gekeerd. De aangehouden supporters werden maandagochtend weer vrijgelaten.

De partijen stellen met name vragen over de voorbereiding en de proportionaliteit van het ingrijpen van de politie. Ze willen weten of gemeente en politie vooraf aan de demonstratie hebben overlegd met de initiatiefnemers. Ook vragen ze om een tijdlijn van de precieze gebeurtenissen vanaf het begin van de protestactie, tot het moment dat de laatste opgepakte supporter werd vrijgelaten.

''Het is hoogst opvallend dat er zoveel arrestaties zijn verricht'', zegt D66-woordvoerder Robin de Roon. ''Wij vragen ons bijvoorbeeld af of het op de foto zetten van zoveel mensen juridisch kan. Wenselijk lijkt het ons in elk geval niet.'' Hij begrijpt dat het handhaven van de openbare orde belangrijk is, ''Maar wil niet dat het recht op manifestatie en de vrijheid van meningsuiting teveel in het gedrang kom.''

Klik hier voor de schriftelijke vragen (pdf)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties