Politie: ''Jonge hooligans wilden strepen verdienen''

Politie: ''Jonge hooligans wilden strepen verdienen''

De politie Rotterdam probeert met allerlei verhalen de arrestatie van 326 Feyenoord-supporters te rechtvaardigen. Vandaag volgt er opnieuw een sensatiebeluste uitleg. ''Er waren veel jonge hooligans die hun strepen wilden verdienen'', stelt een politiewoordvoerder.

''Er hing een agressieve sfeer. De voorste groep was op een confrontatie uit en ging ook in de aanval. Alleen dit voorste deel is aangehouden, 80 procent niet. Het merendeel kon naar de wedstrijd. De arrestanten zijn ook relatief kort opgehouden. Rond 21.00 uur stond de laatste arrestant weer buiten'', aldus het betoog tegenover het Rotterdams Dagblad.

De politieke partijen gaan in ieder geval vragen stellen aan burgemeester Ahmed Aboutaleb. Ook advocaten vinden het optreden van de politie buitenproportioneel. ''Het is een trend bij de politie om massa's supporters in te sluiten, maar kun je niet beter met de supporters in gesprek gaan?'', zegt voetbaladvocaat Christian Visser. Het individueel fotograferen van mensen mocht bovendien niet. ''De Rotterdamse politie is kampioen in het supporters op de foto zetten voor hun smoelenboek. Ze zijn hier al eerder voor op de vingers getikt.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties