Cocu: ''Gio spreek ik maar heel af en toe''

Cocu: ''Gio spreek ik maar heel af en toe''

De vergelijking tussen Giovanni van Bronckhorst en Phillip Cocu wordt de afgelopen dagen veelvuldig gemaakt. De PSV-trainer had het ook lastig in zijn eerste jaar als hoofdcoach én ook hij koos er op een gegeven moment voor om te sparren met een ervaren trainer.

''Tja, ik snap de vergelijkingen wel die nu komen, maar ik vind het heel moeilijk om het te bevestigen of te ontkennen. De resultaten van Feyenoord na de winterstop zijn niet goed. Maar hoe het binnen de club gaat, dat is ook zó belangrijk. Daar heb ik helemaal geen zicht op'', stelt Cocu in het Algemeen Dagblad.

Hij kreeg de hulp van Guus Hiddink. Van Hiddink wist ik: die kijkt met een helikopterview naar hoe alles gaat bij ons. Mij lukte dat toen niet. Ik denk dat je als trainer sowieso al meer door een koker kijkt, maar je blikveld wordt helemáál nauw als je net begint en het elftal draait niet. Op die manier kon ik mijn eigen blik toch ruimer krijgen. En dat hielp mij in de wisselwerking met spelers.''

Dick Advocaat is er nu bij Feyenoord gekomen. ''Gio spreek ik maar heel af en toe. Ik hoop van harte dat het tij voor hem gaat keren. Trainer zijn is een ervaringsvak. Ik ben zelf al veel verder dan in mijn eerste jaar. En de ontwikkeling gaat nog steeds door. Ik denk dat ik een aardige know-how van het spelletje heb, maar er komen zoveel meer zaken bij kijken. Tot in de kleinste details moet je de boel managen. Je kunt niks laten lopen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties