Kieft: ''De trainer is niet het probleem bij Feyenoord''

Kieft: ''De trainer is niet het probleem bij Feyenoord''

Wim Kieft vindt niet dat trainer Giovanni van Bronckhorst de schuldige is van het sportieve verval in de laatste weken. De voetbalanalist stoort zich bovendien aan Dick Advocaat, die wel héél aanwezig is als adviseur bij Feyenoord.

''Iedereen kijkt mee, het publiek, de media en niet te vergeten de spelers van Feyenoord. Als staf sta je nu op het veld met het idee: ’wij zijn niet goed genoeg’. Aan de andere kant staan de spelers met het idee: ’deze staf is niet goed genoeg’. Denkt Advocaat op deze manier werkelijk iets te kunnen bereiken?'', zegt Kieft, die liever een bescheidenere rol had gezien, in De Telegraaf.

Bovendien is Van Bronckhorst niet de schuldige, meent Kieft. ''Het scenario wat zich nu voltrekt, zie je bijna ieder seizoen gebeuren bij Feyenoord. Het is Fred Rutten ook overkomen. Feyenoord haalt wat spelers en die beginnen vol vertrouwen. Gedragen door het legioen en het thuisvoordeel schiet de club als een komeet uit de startblokken.''

''Het moment om het verwachtingspatroon direct op te schroeven en gelijk wordt de Coolsingel van stal gehaald Dit geeft allemaal niets als je met topspelers te maken hebt. Alleen bezit Feyenoord niet de financiële middelen om zich topspelers te permitteren. De aankopen kunnen niet met de druk overweg, gaan verkrampen en vervolgens zakt Feyenoord weg. In feite een normaal verschijnsel.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties